Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Στήριξη στην οικογένεια των άτυχων Αφγανών

Τη μητέρα από το Αφγανιστάν, η οποία τραυματίστηκε κατά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 15χρονου γιου της και τον τραυματισμό της κόρης της, επισκέφθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

«Είδα τη Ζαχρά. Η κατάστασή της είναι τραγική. Προσπάθησε να προστατέψει την οικογένειά της από έναν πραγματικό πόλεμο πολύ μακριά από εδώ και βρέθηκε στα Πατήσια να υφίσταται τις τραγικές συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου», δήλωσε, μετά την επίσκεψη, ο κ. Βούγιας.

Όπως ανέφερε της μετέφερε τη συμπαράσταση του Υπουργείου, της κυβέρνησης αλλά και όλου του ελληνικού λαού και τη διαβεβαίωσε ότι θα σταθούν δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί η ίδια και η οικογένειά της.

«Στην ταφή του άτυχου παιδιού που θα γίνει με τον τρόπο που επιβάλουν τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας της. Στην περίθαλψη του κοριτσιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ευχόμενοι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του«, εξήγησε.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι σε όλη την οικογένεια θα χορηγηθεί καθεστώς επικουρικής προστασίας που θα διασφαλίσει ό,τι χρειάζεται σε θέματα στέγασης, σίτισης, νοσηλείας, παιδείας καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορέσει η οικογένεια να ταξιδέψει αν επιθυμεί σε κάποια άλλη χώρα.

«Όλη η Ελλάδα στέκεται δίπλα τους. Κάθε άλλη συζήτηση και προσπάθεια που γίνεται από κάποιους ώστε να αποκομίσουν σήμερα μικροπολιτικά οφέλη αποτελεί τουλάχιστον απρέπεια μπροστά στο δράμα αυτής της μάνας, αυτής της οικογένειας», κατέληξε ο κ. Βούγιας.

Η κατάσταση της υγείας της 11χρονης

Σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα των οφθαλμών, τα οποία έφερε, υπεβλήθη το 11χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε χθες από την έκρηξη στα Πατήσια.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, η 11χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, κάκωση και των δύο οφθαλμών, με οίδημα βλεφάρων και πολλαπλά θλαστικά τραύματα κάτω άκρων και σφυρών.

Εξαιτίας της κλινικής εικόνας του, το κορίτσι διασωληνώθηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί αεραγωγός. Από τη Μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου δεν υπήρξαν παθολογικά ευρήματα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η ασθενής παρέμεινε σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, υπό μηχανικό αερισμό και καταστολή.

Σήμερα το πρωί το κορίτσι οδηγήθηκε στο χειρουργείο, ώστε οι οφθαλμίατροι να αντιμετωπίσουν τα τραύματα των οφθαλμών, ωστόσο, λόγω της κατάστασης απαιτείται και νέα χειρουργική παρέμβαση.

«Η πρόγνωση είναι δυσμενής, σ' ότι αφορά την οφθαλμολογική αντιμετώπιση», καταλήγει το ανακοινωθέν.

Αρνούνται την εμπλοκή τους οι «Πυρήνες της Φωτιάς»

Αρνείται κάθε εμπλοκή της στην έκρηξη, η οποία σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στα Πατήσια η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η οργάνωση επιτίθεται στα media κάνοντας λόγο για συκοφάντησή της και «βρώμικο» παιχνίδι εναντίον της.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου